Moruše bílá (Morus alba) je strom dosahující výšky až 20 metrů. Jeho plody se tvarem podobají ostružinám a mají sladkou medovou chuť s oříškovými tóny. Čerstvé plody jsou velmi citlivé na přepravu a proto se prodávají plody sušené na Slunci. Sušením se zvyšuje obsah cukru i sladká chuť moruší.
Moruše mají vysoký obsah vitamínu C, obsahují vitamín K a řadu minerálů (železo, vápník, draslík, hořčík). Neobsahují žádný tuk a díky obsahu přírodních cukrů (glukózy a fruktózy) jsou ideální a zdravou svačinou.
MORUŠE BÍLÁ MEGAVITAL
Obsah balení: 100g sušených plodů Moruše bílé – pěstováno v souladu s přírodou.
Země původu: Turecko
Moruše bílá – doporučené dávkování: malá hrst (15g) 2x denně jako svačinka nebo součást ovocných salátů, kaší, směsí vloček, ořechů, kompotů nebo sušeného ovoce.
Moruše přináší mnoho zdravotních benefitů, které využívali staří Číňané, v Evropě pak Řekové a Římané v průběhu tří tisíc let.
- plody moruše mají nízký glykemický index
- obsahují lehce stravitelnou vlákninu, která pomáhá při správném zažívání a dodá nám pocit sytosti
- je zdrojem vitamínu C, který přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání a k ochraně buněk před oxidativním stresem
Příznivé účinky Vitamínu C
- přispívá k normální činnosti nervové soustavy
- přispívá k normální funkci imunitního systému
- přispívá k normální tvorbě kolagenu
- zvyšuje vstřebávání železa
- účastní se tvorby kolagenu karnitinu a dopaminu a chrání organizmus před těžkými kovy
- přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
Sušené plody Moruše bílé MegaVital jsou baleny ve stojacím sáčku, který lze opětovně zavřít, díky čemuž se Vám již otevřené balení nekazí.
NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100G:
Energie: | 1359 kJ |
Sacharidy: | 75,5 g |
Bílkoviny: | 10,0 g |
Tuky | 2,0 g |
Vláknina: | 12,5 g |
Vitamín C: | 360 mg |
Vápník: | 250 mg |
Železo: | 13,7 mg |
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 30 °C. Uchovejte mimo dosah dětí.
Výrobce: Clear shot s.r.o., IČ 29268800, Brno
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.